Back to the future

Rég nem írtam már és ennek nem csak az időhiány volt az oka. Frusztrált voltam, le is írom miért!
Több, mint két hónapja Szabó Péter motivációs videokat nézek, Bagdi Bella dalokat dúdolgatok és naponta több ízben meditálok. Többszörösen sérült, a világba vetett hitemet próbálom visszaszerezni. Győzelemre állok ebben a harcban szerencsére, de nem volt könnyű, nekem elhihetitek.

Repüljünk vissza egy kicsit az időben!

Általános iskolai tesióra. Ismerős? Fiúk egymás ellen feszülnek a fociban, épp a hétvégén látott cselekkel villognak egymásnak, mikor hirtelen elsötétül a kép. Elterülök a flaszteron, egy jól irányzott labdát tompított a gyomrom. Sosem hiányzott még ennyire a levegő, mint  akkor.

Gondoltam ezt akkor. De eljött életemben a második pillanat, amikor ugyanúgy beszorult a levegő, de ennek nem a labda volt az oka.

Nemrég voltam egy megbeszélésen, ahol a Lakástakarék egy kézenfekvő megoldás lett volna. Az a megtakarítási forma, amit egyik pillanatról a másikra megszüntettek. A leginkább ez volt a köztudatban és a 30%-os állami támogatás egy olyan ütőkártya volt, melyet sok esetben ki sem kellett tenni az asztalra.

A hírek percről percre változtak: lehet beadni, nem lehet beadni. Két napunk még van, aztán mégsincs.

Nem csak a szakmával játszottak, mint macska az egérrel, hanem az ügyfelekkel is.

Kemény hét volt, amit egy utazás dobott csak fel. Sikerült rendezni a sorokat és azóta fogalmazom magamban a gondolataimat.


Bevallom őszintén vártam egy nagy dobást felülről. Ez várat magára, de az is lehet túl naiv vagyok. A CSOK hitelösszegének kibővítését nem tudom értékelhető megmozdulásnak tekinteni.

Kik maradtak a régi szereplők közül?

Az Aegon néhány héttel a megszüntetés előtt hagyta abba a Pénztári tevékenységét, az OTP és az Erste a bejelentés után. Egyedül a Fundamenta vette fel a kesztyűt és helyezte más alapokra az állami támogatás néküli létet.


Milyen megoldások vannak ebben a helyzetben?

Nehéz kérdés, de nem reménytelen. Én minden helyzetben a négy éves LTP-ket ajánlottam, kivéve, ha az ügyfélnek célirányosan hosszabb megtakarítási időszakra volt szüksége. Négy éves időtáv a jelenlegi eszközökkel nem kivitelezhető. Vannak megtakarítási formák, ahol lehetőség van havi kis összegek elhelyezésére, mint a Lakástakarékok esetében. Ezek a számlák eddig is elérhetőek voltak, szabad felhasználásukkal pedig tágabb lehetőségeket ígért, mint az LTP.

Sokan voltak Lakástakarék „függők”, akik lejárat és felhasználás után azonnal indították az újat. Nekik megoldást jelent ez a megtakarítási forma.

Mi a véleményed a hosszabb távú, rugalmasabb megoldásokról?

Teljes körű tájékoztatást személyes formában tudok neked adni, amennyiben találunk egy mindkettőnk számára alkalmas időpontot.

Leggyorsabban emailben (info@knapcsekadam.hu) illetve telefonon (+36-30/7580-280) érsz el. A füstjeleket 2019-ben fogom megtanulni, szóval azzal kapcsolatban a türelmedet kérném.


Rövid volt a cikk? Nézz szét az oldalon, biztosan találsz hasznos olvasnivalót:

Tetszett az írásom? Jól esik a pozitív visszajelzés! Tedd meg élőben, mondd el mi a véleményed!

 

 

Ossza meg ismerőseivel!

Elmélkedések a Comoi-tó partján