Hitelkártya dilemma

Hová utazik?

Kérdezi egy kedves hölgy a Liszt Ferenc Repülőtéren? Megmutatta az úti célt, majd megkérdezte van-e hitelkártyám? Mivel én jól nevelt vagyok és senkibe sem fojtom belé a szót, így végighallgattam milyen jó lenne nekem egy hitelkártya és mennyi kedvezményt kapnék.
Sikerült valahogyan tovább sétálni. A folyosón távolabb újra hasonló kérdések fogadtak. Újabb 5 percig hallgattam az érvelést, de szúrós szemek közepette ezt a kihagyhatatlan ajánlatot is elszalasztottam. Láttam benne fantáziát, de azóta sem indítottam hitelkártyát.
Szerencsémre az ismeretségi körömben van egy barátom, aki pénzügyileg igencsak tudatos és ő megosztotta velem a tapasztalatait. Neki a bankfiókban akasztottak a nyakába egy ilyen konstrukciót. Az alábbiakban az Ő gondolatait olvashatjátok:

2017 decemberében igényeltem a kártyát, melynek éves díja 8.000 Ft volt. Kaptam is rá 10.000 Ft jóváírást, tehát az első év díját megspóroltam. A hitelkártyával kb. 2.000.000 Ft vásárlást bonyolítottam le egy év alatt, mindent ezzel fizettem. Odafigyeltem, hogy minden hónapban pontosan visszatöltsem a keretet. Ennek a fegyelmezett odafigyelésnek és az átlagosan 1,5%-os vásárlás után kapott jóváírásoknak köszönhetően sikerült pontosan 23.844 Ft-ot összeszednem. Ha kivonjuk a kártyadíjat, akkor kiderül, hogy évente 15.000 Ft plusz pénz ütheti a markomat. Ennek hatására eldöntöttem, hogy megszüntetem a kártyát.

Számoljunk egy kicsit, ez havi 1250 Ft. Egyéni tolerancia kérdése, hogy ennyi odafigyelést megér-e neked 1250 Ft?
Ha megcsúszol idővel akkor kínosan magas büntetőkamatokat kapsz a nyakadba. Pénzt felvenni nem szabad hitelkártyáról, ezt is érdemes lenne kőbe vésni. Fenn kell tartanod egy másik kártyát ilyen esetekre, ami további plusz költségeket jelent.

Őszinte leszek, nem jöttem túlzottan lázba, nem jön ki a matek nekem. Neked mi a véleményed erről?

Ossza meg ismerőseivel!

A hitelkártyám sorsa