Mi az igazság a nyugdíjról?

Szeretek olvasni, bővíteni az ismereteimet. A nyaralásom alkalmával a Forbes olvasásával töltöttem a pihenés egy részét a Balaton partján. Néhány számmal le vagyok maradva, de behozom magam, ígérem. :P

Miért érdekes ez számunkra? Sok érdekes beszélgetés szokott benne lenni, ajánlom mindenkinek. Ebben a számban a nyugdíjról is szó volt. Felkértek egy nyugdíj szakértőt, egy nyugdíjjal foglalkozó gurut, a Kiszámoló blog szerkesztőjét és a MABISZ elnökét.

Kíváncsi voltam a cikkre és a személyes interjúkra. Elolvasás után érdekes érzések kavarogtak bennem. Mindannyian mást ajánlanak ugyanis. A szakértők között sincs konszenzus ugyanis. Mindenki másra esküszik.

Akkor mi a megoldás, ha valaki Gyomaendrődön és környékén fel szeretne készülni a nyugalmas nyugdíjas évekre? Ha megfogalmazódik ez a kérdés bennünk akkor már jó úton járunk.

A nyugdíjról szóló témakörben részletesen kitértem a különbségekre, itt ettől eltekintenék. Úgy gondolom, ha valaki elkezd egy nyugdíj célú megtakarítást azzal nagy bakot nem lőhet. Költségek szempontjából lehet nagyobb szórás, itt érdemes a MABISZ honlapján szétnéznünk.

Hogy mennyire nem egyszerű a dolog, mi sem jellemzi jobban, hogy engem is komolyan foglalkoztat a dolog.

Miért nem határoztam még el magam? Mindig van másra költeni, ráér a dolg. Ismerősek ezek a kifogások? 20-30-40 év múlva mennyire fogjuk magunkat magasztalni, ha most meghozzuk a döntést és elkezdünk félretenni a nyugdíjunkra?

Ossza meg ismerőseivel!

Mi az igazság a nyugdíjról?